DSC01109_edited.jpg

Kampusi Loyola
Një vend madhështor
për të mësuar

Asociation "Loyola-Gymnasium" (ALG) është një institucion arsimor, politikisht i pavarur dhe organizatë jofitimprurëse (OJQ). Në Loyola-Fillore (shkolla fillore nga klasa 1 deri në 5), në Loyola-Gymnasium (nga klasa 6 deri në 12), në Loyola-Konvikt (shkollë me konvikt nga klasa 6) dhe në Loyola-Profesionale (qendra e formimit profesional) ne aplikojmë një pedagogji shpresëdhënëse të hapur. Kjo bazohet fuqishëm në pedagogjinë e Jezuitëve (pedagogjia Injaciane). Përveç kurrikulës kosovare të Ministrisë së Arsimit, ALG ofron programe të ndryshme shtesë arsimore dhe aktivitete jashtëshkollore. Synimi ynë është të krijojmë një shoqëri civile të re, me vetëbesim, moderne dhe me mendime vetjake (kritike). Të rinjtë e sotëm do të jenë së shpejti vendimmarrësit e radhës dhe agjentët e ndryshimit të vendit dhe më gjerë.

28.01.2022

NJOFTIM

Të dashur prindër, të dashur nxënës, të dashur partnerë,

fatkeqësisht, situata lidhur me virusin korona nuk është përmirësuar që nga vendimi ynë i fundit dhe ne jemi të detyruar t’i zgjasim masat edhe për një javë. Kjo do të thotë se, ne do të vazhdojmë t'i mbajmë mësimet online javën e ardhshme (31.01. - 04.02.2022). Këtë vendim e morëm sot, së bashku me Task - Forcën për Covid-19. Përveç aspektit shëndetësor, ky vendim merret edhe për shkaqe organizative, pasi ne nuk mund ta mbajmë mësimin me disa persona të mundshëm në izolim, për të përmbushur kërkesat tona për nivel dhe standard të lartë të punës.

Ju falënderojmë të gjithëve për mirëkuptimin dhe ju dëshirojmë shëndet të mëtejshëm!

Menaxhmenti i ALG-së

20.01.2022

NJOFTIM

Të dashur prindër, të dashur nxënës, të dashur partnerë të ALG “Loyola-Gymnasium”,

 

për shkak të rritjes së numrit të infeksioneve me Covid-19 në mesin e nxënësve dhe mësimdhënësve tanë, ne kemi qenë të detyruar t’i izolojmë menjëherë klasat e caktuara dhe t'i testojmë ato për virusin. Fatkeqësisht, si masë vijuese, nuk na mbetet gjë tjetër veçse të kalojmë përkohësisht në mësimin online, nga e hëna, më 24 janar, ndoshta për një javë, për të parandaluar një përhapje të fuqishme dhe për t'u dhënë të gjithëve mundësinë për t'u testuar dhe për të thyer kështu zinxhirin e infeksionit. Ne do ta rivlerësojmë situatën çdo ditë me task-forcën e Covid-19 dhe menaxhmentin dhe do t’ju njoftojmë për vendimet e mëtejshme.

Ju falënderojmë për mirëkuptimin dhe ju dëshirojmë shëndet!

 

Menaxhmenti i ALG-së

Regjistrohu për të pranuar informacionet e fundit të ALG-së

Shkarkimet

2.png

ALG-News

Botimi i fundit

1.png

Kalendari
Loyola-Gymnasium

1.png

Kalendari

Loyola-Fillore

4.JPG

Së pari shëndeti

Shëndeti i nxënësve tanë, stafit tonë dhe të gjithë vizitorëve është shumë i rëndësishëm për ne. Prandaj, ne bëjmë çmos për ta mbajtur kampusin Loyola pa Covid-19. Sipas rregulloreve aktuale të autoriteteve shëndetësore, për momentin mund të lejojmë vetëm hyrjen për personat e vaksinuar, të shëruar apo të testuar. Faleminderit për bashkëpunimin tuaj!

Loyola në numra

16+

Vite

shembull

1200+

Nxënës të diplomuar

70+

Mësimdhënës

 të certifikuar

1100 +

Nxënës aktiv

DSC_0121.JPG
passed-exam-pngrepo-com.png

100

%

Dhënia e provimit

të semi-maturës dhe maturës shtetrore

Loyola-Fillore ndodhet në qendër të qytetit të vjetër historik të Prizrenit, shumë pranë kishës katolike

Loyola-Gymnasium, Loyola-Konvikt dhe Loyola-Profesionale janë të vendosura në kampusin e madh, në rrugën tranzitit, jashtë qytetit.

Vendndodhja